Varázslat fakanállal

Variációk egy témára, a medvehagyma ezer arca

 

A medvehagymának ezer arca van, hogy hányat látunk meg belőle az attól függ, hogy hányféleképpen tudjuk felhasználni az ételeinkben. Még nem kóstoltad a medvehagymát? Akkor itt a remek alkalom! Szereted könnyű krémleveseket? Ha a válasz igen, akkor készítsd el a  szerecsendiós medvehagyma krémlevest, aminek az íze enyhén fokhagymára emlékeztet és gyomorsimogató. Tudtad, hogy a medvehagymával mediterrán ízvilágot is lehet teremteni?  Mindössze a megfelelő plusz hozzávalóra van szükség például paradicsomra és egy könnyen elkészíthető paradicsomos-medvehagymás lepény receptre. Miért jó, ha van otthon házi medvehagyma krém? Ízesíthetünk vele krémleveseket, mártásokat, húsokat vagy egyszerűen a vacsoránkat feldobhatjuk vele, ha egy kis ömlesztett sajtba medvehagyma krémet keverünk pillanatok alatt kész is pikáns sajtos szendvicskrém.  A  tojást sokféleképpen készíthetjük el medvehagymával, így a fantáziánknak semmi se szabhat határt, jól illik tojásrántottába vagy tojáslepénybe, amit olaszosan frittatának hívnak. Tegyük még izgalmasabbá a reggeleket készítsünk tojás muffint, azaz a tojást süssük meg medvehagymával bélelt muffin formába és garantált a siker. Hogyan fokozhatjuk még a kreativitásunkat? Süssünk lenmaglisztes paleo pogácsát és ízesítsük ezzel a vadnövénnyel, amelynek ízét a lenmagliszt még jobban kiemeli. A lehetőségek tárháza végtelen, nem kell hozzá más csak  kísérletezési vágy és egy csipetnyi medvehagyma szerelem.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!