Varázslat fakanállal

Túrógombóc torta, békebeli ízvilág újragondolva

Kedvenc desszertem a fahéjas túrógombóc nyakon öntve tejföllel. Te is szereted? Ám nincs kedved órákig a konyhában állni és gombócokat formázni, majd forró vízben kifőzni? Akkor ez  a te recepted, nem kell mást tenned mindössze a túrós masszát egy tortaformába önteni és megsütni. Milyen az íze? Pont olyan, mint a túrógombócé, azaz isteni. Vigyázat gyorsan fogy!

 Hozzávalók:
450 dkg túró
3 tojás
15 ek. zabpehely
20 dkg margarin
csipetnyi só
5 ek. cukor
1/2 citrom leve
1 citrom héja
1 kk. fahéj
5 dkg mazsola
1 csomag vaníliás pudingpor
1,5 dl tejföl
egy fél marék gluténmentes liszt a tortaforma megszórásához

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, az így kapott túrós masszát kivajazott és liszttel megszórt kapcsos tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon 50 percig sütjük. Tálaláskor fahéjjal vagy citrom  reszelt héjával ízesített tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!