Varázslat fakanállal

Ham and eggs klasszikusan és újragondolva

20151028_083410

Mi legyen a reggeli? Mit eszünk vacsorára? Ismerős kérdések ugye? Sokszor hajlamosak vagyunk a konyhában túlbonyolítani a dolgokat. Pedig sokszor nagy sikert arathat egy régi klasszikus. Egyik ilyen nagy kedvencem, a hagyományos sonkás tükörtojás azaz, ahogyan az angolok hívják ham and eggs. 
Lehet, hogy ez neked túl egyszerű? Akkor fokozhatod az ízeket, ha megszórod  egy kis füstölt sajttal és őrült lestyánnal, aminek az íze a friss zellerre emlékeztet. Nemcsak kiváló reggeli ötlet, hanem vacsorára is jól eshet!

20151028_083610

Klasszikus ham and eggs:

Hozzávalók: /2 főre/
5 tojás
10 dkg gépsonka
olaj

Elkészítés:

A serpenyőbe egy kevés olajat öntünk, majd beletesszük a sonkát és egy kicsit megpirítjuk. Végül ráütjük a tojásokat és fedő alatt megsütjük. Ízlés szerint sózzuk.
Melegen tálaljuk és akkor igazán finom az íze, ha a tükörtojást kettévágva lágy a sárgája.

20151028_084506

Ham and eggs újragondolva:

Ugyanúgy készítjük el, mint a hagyományosat, csak reszelünk bele füstölt sajtot vagy vágunk bele füstölt sajt szeletet. Végül pedig megszórjuk lestyánnal.

20151030_091020

Hozzávalók: /2 főre/
5 tojás
10 dkg gépsonka
4 dkg füstölt sajt
őrölt lestyán
olaj

20151030_091242

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!